bina-izvor-fotografije-wolfen

Pripreme oko Javnog dočeka Nove 2017. godine u organizaciji Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i četiri gradske općine, te organizacionog i produkcijskog tima koncerta Dine Merlina, ušle su u završnu fazu.

bina-izvor-fotografije-wolfen

bina-izvor-fotografije-wolfen

Sarajevo se sprema za do sada najspektakularniji novogodišnji doček na Trgu Bosne i Hercegovine kako i priliči glavnim gradovima. Najveća regionalna muzička zvijezda, Dino Merlin u svom rodnom gradu po prvi put u karijeri, svojim koncertom i timom, uz najnovije svjetske produkcijske standarde, sigurno će pružiti nezaboravan novogodišnji show sugrađanima, turistima i novinarima, koji su u velikom broju najavili dolazak iz svih krajeva BiH, susjednih zemalja i ostatka Evrope.

 

bina-2-izvor-fotografije-wolfen

bina-izvor-fotografije-wolfen

Na sreću, vrijeme je na našoj strani, razvedrilo se i pao je prvi snijeg. Organizacijski tim svo vrijeme vrijedno radi  kako bi 31. decembra sve bilo u savršenom redu.

Sve ovo podsjeća na dan uoči otvaranja ZOI 84., kada u Sarajevu nije bilo ni jedne pahuljice. Svi su mislili da od olimpijade neće biti ništa. Tu noć, 8. februara 1984. godine, pao je nezapamćen snijeg. Pomoć je došla s Neba. Svima je laknulo. Olimpijada je mogla početi. Želimo da ovogodišnjim dočekom na otvorenom krene pozitivna slika iz Sarajeva kao u vrijeme sarajevske olimpijade.

 

bina-3-izvor-fotografije-wolfen

bina-izvor-fotografije-wolfen

Novogodišnja čestitka gradonačelnika Sarajeva Ive Komšića i slika sarajevskog vatrometa tačno u ponoć otići će širom BiH i svijeta kao zajednički buket lijepih želja za 2017. godinu. Takvo „lijepo lice“ Sarajeva prenijet će i mediji što će svakako doprinijeti da naredne godine bude još više turista i građana Sarajeva koji će željeti da Novu godinu dočekaju u bh. prijestolnici na otvorenom.

Grad Sarajevo sa svojim partnerima poziva svoje građane, turiste, goste, prijatelje da dođu na Trg Bosne i Hercegovine i da zajedno uz DJ duo After Affair, specijalne goste iz Londona Yehan Jehan, bend Divanhanu i Dinu Merlina, dočekamo Novu 2017. godinu.