Na inicijativu gradonačelnika prijateljskog mađarskog grada Pečuha, Pavaa Zsolta, na sarajevskoj Vijećnici je bila istaknuta mađarska zastava s izrezanim simbolima u sredini u spomen na Mađarsku revoluciju 1956. godine. Prema riječima gradonačelnika Zsolta, ova zastava predstavlja suverenost, slobodu i neovisnost Mađarske. Time se i Grad Sarajevo, istaknuo je gradonačelnik Ivo Komšić u pismu upućenom gradonačelniku Pečuha, pridružio pobratimima i partnerima Grada Pečuha, koji ove godine zajedno sa svim stanovnicima Mađarske, obilježava 60. godišnjicu ustanka u borbi za liberalizaciju mađarskog društva.

Gradonačelnik Komšić je poručio da Grad Sarajevo, koji stoljećima baštini duh tolerancije i suživota, i na ovaj način želi poslati poruku mira, prijateljstva, međusobnog razumijevanja i solidarnosti, jedinstva i harmonije među građanima Europe i svijeta.

Komšić se ovom prilikom u svoje i u ime građana Sarajeva još jednom zahvalio Gradu Pečuhu i gradonačelniku g. Zsoltu, na izdvojenim sredstvima za obnovu sarajevske Vijećnice – svjetskom simbolu susreta civilizacija, koja predstavlja potvrdu dostojanstva i nesalomljivog duha grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

„Upravo je iz tog razloga sarajevska Vijećnica najprikladnije mjesto za isticanje Vaše zastave, što će još jače povezati Sarajevo i Pečuh, koje nazivaju \’gradovima bez granica’“, istaknuo je gradonačelnik Komšić u pismu prvom čovjeku Grada Pečuha.

.footer-social22 { top: 5px; left: 0; right: 0; text-align: center; float: left; position: relative; }