Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac čestitala je predsjedavajućoj Skupštine i premijeru Kantona Sarajevo, Melihi Alić i Denisu Zvizdiću 2. maj, Dan Kantona Sarajevo:

U čestitci predsjedavajućoj Skupštine KS, gradonačelnica Borovac je poželjela da "Kanton Sarajevo i dalje bude dio porodice evropskih regija sa jakim poslovnim, javnim i socijalnim sektorom, efikasnom administracijom i visokim kvalitetom života", a u čestitci upućenoj premijeru KS, gradonačelnica je poželjela da "vrijeme koje dolazi bude period sveopćeg razvoja Kantona":

"Posebne čestitke upućujem članovima Vlade KS, koji su vizionarski kreirali razvojne projekte Kantona, vodeći ga odlučno u prosperitetnu budućnost. Vjerujem da će KS i dalje biti atraktivna turistička destinacija, evropski region ugodnog življenja i sigurnog investiranja."     

                x     x      x

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac također je čestitala 2. maj, Dan općina Centar i Stari Grad. U čestitkama koje je uputila predsjedavajućem Općinskog vijeća Centar Muhamedu Alaimu i načelniku Općine Dževadu Bečireviću, kao i predsjedavajućem Općinskog vijeća Stari Grad Rizahu Avdiću i načelniku Općine Mustafi Resiću, se navodi:

"Upućujem Vam iskrene čestitke sa željom da dani, mjeseci i godine koje slijede budu vrijeme sveopćeg napretka Vaše Općine, vrijeme rastućeg kvaliteta života njenih građana. Posebne čestitke upućujem općinskim vijećnicima, koji odgovorno i sa entuzijazmom, kreiraju razvojnu politiku i donose odluke koje je čine “ambijentom uspješnog poslovanja i ugodnog življenja, istakla je gradonačelnica, te iskazala svoje uvjerenje da će i Općina Centar i Stari Grad i dalje biti svijetli primjer funkcionalne, lijepe i prosperitetne gradske cjeline."

Izvor: Gradska uprava