U povodu 31. maja – Dana grada Zagreba danas je održana Svečana sjednica Gradske skupštine i Gradskog poglavarstva Grada Zagreba na kojoj se prigodnim govorom obratila i gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac. Ona je građanima i čelnicima Grada Zagreba u ime Grada i građana Sarajeva čestitala ovaj značajan datum u historiji hrvatske prijestolnice, te je ukazala na dugogodišnje prijateljstvo i partnerstvo između gradova Sarajeva i Zagreba.

– Sporazumom o saradnji naša dva grada iz 2001. godine potvrdili smo naše prijateljstvo, da bismo ga tokom kasnijih susreta odlučili intenzivirati programom zajedničkih aktivnosti na poljima lokalne uprave, obrazovanja, sporta, kulture, zdravstva, turizma, pitanja mladih i zaštite okoliša. Vjerujem da će nas još više zbližiti manifestacija "Dani Zagreba u Sarajevu" koja će se održati u septembru ove godine – istakla je gradonačelnica Borovac.

Gradonačelnica se posebno zahvalila gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću na velikom doprinosu u zbližavanju dva grada i podršci na putu evropskih integracija Bosne i Hercegovine i grada Sarajeva.

Izvor: Gradska uprava