Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac otvorila je u Bosanskom kulturnom centru modnu manifestaciju ComTrade Sarajevo Fashion Week, koja će trajati do 2. decembra. U ime Grada Sarajeva gradonačelnica  poželja je puno uspjeha svim učesnicima ovogodišnjeg Fashion Week-a.

Poželjevši u ime Grada Sarajeva svim učesnicima ovogodišnjeg Fashion Week-a puno uspjeha, gradonačelnica Borovac je istakla: "Vjerujem da će ovogodišnji Fashion Week uticati na izgradnju prepoznatljivog sarajevskog modnog stila, koji treba, baš kao i grad u kojem su kreacije nastajale, biti spoj autentičnog bh. naslijeđa i modernih evropskih i svjetskih tendecija."

Gradonačelnica je također kazala da ova modna manifestacija otvara prostor za afirmaciju domaćih kreatora, ali i modnih dizajnera iz Francuske, Malezije, Bugarske i Srbije.

– Grad Sarajevo će i dalje podržavati ovaj značajan modni događaj, koji nosi ime bh. prijestonice, te dokazuje da naš grad može biti eminentni modni centar u rangu evropskih i svjetskih modnih dešavanja – poručila je gradnačelnica Borovac.

Prisutnima se obratila i ambasadorica R Francuske u BiH, Nj.E. Maryse Berniau istakavši da Francuska ambasada od početka podržava ovu manifestaciju, a Amela Radan, generalna direktorica SFW-a rekla je kako će se truditi da nikad ne iznevjeri povjerenje publike.

Izvor: Gradska uprava