Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac sinoć je u Galeriji "Dobrinja" otvorila Izložbu radova učenika sarajevskih srednjih škola na temu "Moj grad".

Mladim autorima nagrade je uručila gradonačelnica Borovac, koja je ovom prilikom istakla: "Ova izložba je još jedan od dokaza da mladi umjetnici pokušavaju da doprinesu kulturnom životu grada u čijem okrilju odrastaju, školuju se i stvaraju. Ovim činom Grad Sarajevo je još jednom potvrdio da je stvaralaštvo mladih naše bogatstvo, te nas nadarenost ovih učenika obavezuje da stvaramo ambijent za njegovanje njihovih talenata"

Žiri sastavljen od učenika Srednje umjetničke škole, izabrao je tri najbolja rada. Prvu novčanu nagradu u iznosu od 500 KM dobila je Anesa Agović iz Mješovite srednje građevinsko-geodetske škole, druga nagrada od 300 KM dodijeljena je Emiru Omerčiću iz Pve gimnazije, a treća od 200 KM uručena je Amini Bojko iz Gimnazije Dobrinja.

Inače, riječ je o projektu Grada Sarajeva za koji je iz Budžeta izdvojeno 7.000 KM. Gradska uprava će autore 50 najboljih radova nagraditi dvodnevnim putovanjem u Mostar.

Izvor: Gradska uprava