Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac pozdravila je danas učesnike "Biciklijade – memorijal Suada Dilberović" koja se održava u povodu sjećanja na Suadu Dilberović i Olgu Sučić, prve žrtve agresije na naš grad i početak akademske 2008./09. godine. Grad Sarajevo je jedan od pokrovitelja ove sportsko-kulturne manifestacije, za čije je održavanje izdvojio 5.000 KM.

Start utrke, na kojoj učestvuju studenti, srednjoškolci i građani-rekreativci, je kod Mosta "Suada Dilberović i Olga Sučić", a cilj je predviđen kod Velike aleje na Ilidži.

Obraćajujući se prisutnima, gradonačelnica Borovac je istakla da je ovo prilika da se sjetimo naših sugrađanski koje su nedužno ubijene, kao i da najavimo početak nove akademske godine.

– Sarajevo je grad budućnosti, a budućnost korespondira sa mladošću. Grad misli na mlade i vjeruje da će i dalje biti riznica obrazovanih i sposobnih mladih stručnjaka – istakla je gradonačelnica Borovac te mladima poželjela puno uspjeha tokom studiranja i uopće u životu.

Gradonačelnica Borovac, rektor Univerziteta u Sarajevu Faruk Čaklovica, prorektor Samir Arnautović i prorektorica Slavenka Vobornik odali su počast i položili cvijeće na spomen ploču, nakon čega su 24 studenta sa mosta bacili karanfile u rijeku Miljacku u znak sjećanja na Suadu i Olgu.

Otvaranju ove manifestacije prisustvovao je i ambasador Palestine u BiH, Nj.E. dr. Amir Rostom.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Grada Sarajeva