Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac postala je danas prvi počasni član Udruženja estradnih i slobodnih umjetnika BiH. Gradonačelnici je člansku kartu Udruženja danas uručio Husein Kurtagić, predsjednik Udruženja, koji je istakao da je to jednoglasna odluka svih 1500 članova Udruženja.

"Ovo je prvi put da jednoj osobi dajemo ovakvo prizanje a vi ste i kao osoba i kao gradonačelnica Sarajeva to itekako zaslužili. Učinili ste mnogo na promociji Sarajeva i Bosne i Hercegovine, naše kulture i tradicije.", naglasio je Husein Kurtagić.

Irfan Durmić, član Udruženja estradnih i slobodnih umjetnika BiH i direktor Fondacije "Safet Isović" predao je gradonačelnici maketu "Sevdah mejdana" koji će biti dio Kuće sevdaha. Durmić se gradonačelnici zahvalio za sve što je učinila i čini na zaštiti i promociji kulturne baštine grada Sarajeva i BiH.

Gradonačelnica Borovac zahvalila se Udruženju estradnih i slobodnih umjetnika BiH, njegovom predsjedniku i svim članovima na ovom za nju velikom priznanju.

"Ovo će mi biti još veći podstrek da radim na promociji naše kulture i tradicije, a nastojat ću da što više unaprijedim suradnju Grada Sarajeva i Udruženja.", rekla je Borovac.

Ona je najavila i sufinansiranje izgradnje Sevdah mejdana.

Izvor: Gradska uprava