Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac čestitala je predsjedavajućem Skupštine i premijeru Kantona Sarajevo, Denisu Zvizdiću i Samiru Silajdžiću 2. maj, Dan Kantona Sarajevo: "Vjerujem da će Kanton Sarajevo i dalje biti dio porodice evropskih regija sa jakim poslovnim, javnim i socijalnim sektorom, efikasnom administracijom i visokim kvalitetom života" – istkla je gradonačelnica u čestitki, te iskazala uvjerenje da će vrijeme koje dolazi biti period sveopćeg razvoja Kantona.

                    x     x     x

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac također je čestitala 2. maj, Dan Općina Centar i Stari Grad. U čestitkama koje je uputila predsjedavajućem Općinskog vijeća Centar Muhamedu Alaimu i načelniku Općine Dževadu Bečireviću, kao i predsjedavajućem Općinskog vijeća Stari Grad Rizahu Avdiću i načelniku Općine Mustafi Resiću, navodi se:

"Upućujem Vam iskrene čestitke sa željom da vrijeme koje dolazi bude vrijeme sveopćeg napretka Vaše Općine, vrijeme rastućeg kvaliteta života njenih građana. Posebne čestitke upućujem općinskim vijećnicima, koji kreiraju razvojnu politiku Općine" – istakla je gradonačelnica Borovac, te iskazala svoje uvjerenje da će i Općina Centar i Stari Grad i dalje biti svijetli primjer funkcionalne, lijepe i prosperitetne gradske cjeline. I

Izvor: Gradska uprava