Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac čestitala je predsjedavajućom Skupštine i premijeru Kantona Sarajevo, Denisu Zvizdiću i Samiru Silajdžiću 2. maj, Dan Kantona Sarajevo: "Vama osobno, kantonalnim poslanicima, uposlenicima i građanima, želim u svoje i u ime Grada Sarajeva uputiti iskrene čestitke u povodu Dana Kantona Sarajevo.

Čestitam Vam na postignutim rezultatima i naporima koje činite da Kanton Sarajevo i dalje bude dio porodice evropskih regija sa jakim i efikasnim javnim, administrativnim, poslovnim, kulturnim, obrazovnim, sportskim i socijalnim sektorom", navedeno je u čestitci gradonačelnice Borovac.

Gradonačelnica je također čestitala 2. maj, Dan Općina Centar i Stari Grad. U čestitkama koje je uputila predsjedavajućem Općinskog vijeća Centar Muhamedu Alaimu i načelniku Općine Dževadu Bečireviću, kao i predsjedavajućem Općinskog vijeća Stari Grad Rizahu Avdiću i načelniku Općine Mustafi Resiću, se navodi:

"Čestitam Vam na postignutim rezultatima i naporima koje činite kako bi lokalnu vlast učinili efikasnom i bližom potrebama i interesima građana, te tako doprinijeli sveopćem razvoju općine Stari Grad i kvaliteti života njenih građana".

Izvor: Gradska uprava