Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac posjetila je danas Profesionalnu vatrogasnu brigadu Kantona Sarajevo. Tom prilikom gradonačelnica je vatrogascima čestitala na dosadašnjem uspješnom radu poželivši da i dalje budu na visini zadatka kada je u pitanju sigurnost građana, a novom komandantu Mahiru Haliloviću uspjeh u radu.

„Zaista želim da vam se u ime Grada i građana Sarajeva zahvalim za sav trud koji ulažete u sigurnost našeg grada od požara. Grad Sarajevo je prošle godine izdvojio 50.000 KM za nabavku jednog vatrogasnog vozila, a podrška Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi, kao i dobrovoljnim vatrogasnim društvima će se nastaviti i ubuduće.“, rekla je Borovac.

V.d. komandanta PVB KS Mahir Halilović u ime vatrogasaca zahvalio se gradonačelnici i Gradu na dosadašnjoj podršci te je u to ime gradonačelnici uručio Zlatnu plaketu Profesionalne vatrogasne brigade KS.

On je gradonačelnicu upoznao sa raspoloživim kapacitetima PVB KS, te određenim planovima među kojima je oživljavanje Dobrovoljnog vatrogasnog društva u općini Novo Sarajevo.

Grad Sarajevo kontinuirano finansijski pomaže rad i tri dobrovoljna vatrogasna društva: "Vratnik", "Bjelave" i "Alipašin most".

Izvor: Služba za odnose s javnošću Grada Sarajeva