Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas predstavnike Ženskog košarkaškog kluba "Željezničar": Marina Ivaniševića, predsjednika, Nuku Grebovića, direktora, Tarika Keču, gen.sekretara, Slađana Ivića, trenera i igračice Edinu Ljubunčić, Draganu Zorić, Indijanu Džanković i Dajanu Bugarin, povodom osvajanja KUP-a i Prvenstva Bosne i Hercegovine.

Oni su gradonačelnici prezentirali dosadašnje rezultate, kao i aktivnosti Kluba, te su se zahvalili na dosadašnjoj podršci i razumijevanju Grada Sarajeva što im je, kako su istakli, bio dodatni podstrek za uspjehe. Također su istakli kako će podnijeti inicijativu Gradskom vijeću Grada Sarajeva da se dvorana "Dom mladih" preimenuje u dvorana "Davorin Popović" u znak sjećanja i zahvalnosti na pokojnog člana Uprave Kluba i velikog ljubitelja košarke.

Gradonačelnica Borovac čestitala je ŽKK Željezničar na sjajnim rezultatima i dosadašnjim uspjesima. Ona je podsjetila da je Grad prošle godine sa 20.000 KM podržao održavanje Memorijalnog turnira "Davorin Popović", a ove godine pomogao,  također sa 20.000 KM, odlazak na finalno takmičenje "Final 4" NLB u Sofiju. Gradonačelnica Borovac je istakla kako joj je drago što je Grad finansijski podržao ŽKK Željezničar u osvajanju KUP-a, te je obećala da će Grad i dalje biti partner ovom Klubu.

Izvor: Gradska uprava