Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas predstavnike Muške karate reprezentacije u borbama Kantona Sarajevo koja je osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju na 5. Evropskom karate prvenstvu regija, koje je održano u Novom Sadu 8. i 9. juna 2007. Prijemu su prisustvovali selektor Suad Ćupina i predsjednik Karate saveza KS Mirsad Sipović, te članovi reprezentacije: Elvir Mašović, Admir Zukan, Admir Ćupina, Hamid Slato, Alen Kupusović i Adnan Kukuljac.

Gradonačelnica Borovac čestitala je mladim karatašima na uspjehu u Novom Sadu naglašavajući kako su oni na najbolji način putem sporta predstavili svoju državu i grad. U znak zahvalnosti i kao simboličnu nagradu za to, gradonačelnica im je uručila po 300 KM, te im je poželjela još mnogo ovakvih sportskih uspjeha.

Selektor Suad Ćupina i predsjednik Karate saveza KS Mirsad Sipović zahvalili su se u ime reprezentacije gradonačelnici na ovoj za njih velikoj podršci koja će posebno motivirati mlade karataše koji osvajaju uspjeh za uspjehom i tako čine da karate bude jedan od najtrofejnijih sportova u BiH. "Ovo je rijedak primjer da nas je neko od predstavnika vlasti ovako srdačno primio i podržao, a vi ste nam podršku dali još u vrijeme kad smo putovali na Prvenstvo.", istako je selektor Ćupina.

Oni su gradonačelnicu upoznali sa pripremama za obilježavanje 40. godina karatea u BiH i 35. godina Karate saveza.

Izvor: Gradska uprava