Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas predstavnike Izvršnog komiteta Evropskog prvenstva u stonom tenisu za mlade STEPS: Straju Krsmanovića, Asima Acu Šakića, Fahrudina Solaka i Aliju Čengića. Oni su gradonačelnicu upoznali o veoma uspješnom završetku ovog šampionata, te su joj predali zlatnu medalju Gradu Sarajevu za pomoć i podršku u organizaciji SETPS-a.

STEPS je ustvari po broju takmičara i dužini trajanja treće najveće sportsko takmičenje koje je do sada organizirano u BiH, odmah poslije ZOI-a 1984.-te i Svjetskog prvenstva u stonom tenisu 1973. godine. Na STEPS-u je učestvovalo blizu 1000 takmičara iz 45 zemalja Evrope, a trajao je 10 dana. Po svim ocjenama ovo je bilo izvanredno organizirano prvenstvo što je posebno naglasio predsjednik ETTU-a (Evropske stonoteniske organizacije) Stefano Bosi.

Gradonačelnica Borovac čestitala je Izvršnom komitetu na uspješnoj organizaciji prvenstva što govori da Sarajevo može biti organizator najvećih sportskih takmičenja. Posebna vrijednost STEPS-a trebala bi da bude nastavak akcije na ponovnoj izgradnji stonoteniskog doma koji je u ratu potpuno uništen. Gradonačelnica je obećala da će Grad uvijek pomagati ovakva takmičenja koja Sarajevu donose uspjehe i doprinose većoj turističkoj posjećenosti. Gradonačelnica je na kraju čestitala i ženskoj juniorskoj ekipi Reprezentacije BiH u stonom tenisu koja je uspjela osigurati ulazak u Prvu evropsku diviziju.

Izvor: Gradska uprava