Gradonačelnice Sarajeva Semiha Borovac primila je danas gospođu Swanee Hunt, bivšu ambasadoricu SAD-a u Beču, a sadašnju profesoricu Harvard Univerziteta, koja boravi u Sarajevu povodom Interaktivnih radionica Agencije za ravnopravnost spolova BiH i Ministarstva za ljudska prava BiH uz podršku UNDP-a. Prijemu je prisustvovala i gospođa Samra Filipović-Hadžiabdić, direktorica Agencije za ravnopravnost spolova BiH.

"Vaš humani angažman dobro mi je poznat, a i Sarajlije pamte da ste u vrijeme obavljanja ambasadorske misije u Republici Austriji, do 1997. godine mnogo vremena posvetili našim problemima", istakla je gradonačelnica Borovac koja se zahvalila gospođi Hunt za organiziranje simpozija za mir, brojne humanitarne akcije, prikupljanje knjiga za spaljene sarajevske biblioteke, muzičke instrumente za uništene škole, sadnice za opustošene parkove, objavljene knjige o Bosni i Hercegovini, i svemu ostalom što je učinila za naš grad i državu.

Posebnu zahvalnost gradonačelnica je iskazala Swanee Hunt za podršku ženama u BiH i podsticaju da se aktivnije uključe u politički život BiH.

Gospođa Hunt zahvalila je gradonačelnici na srdačnoj dobrodošlici i iskazala zadovoljstvo što je ponovno u Sarajevu, gradu koji, kako je kazala, ima predivan karakter. Ona je iskazala spremnost da nastavi pomagati Sarajevu u granicama svojih mogućnosti, posebno u projektu obnove sarajevske Vijećnice, s kojim je dobro upoznata.

Izvor: Gradska uprava