Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas ambasadora Crne Gore u BiH Nj.E. Ramiza Bašića sa kojim je razgovarala o kulturnoj saradnji glavnih gradova Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a posebno o pripremama za manifestaciju "Dani Podgorice u Sarajevu", koja je planirana za maj odnosno juni ove godine.

Ambasador Bašić je istakao da je velika čast i prilika gradu Podgorici da se u prijateljskom gradu Sarajevu predstavi sa svojom kulturom, gastronomskom i turističkom ponudom i td.

Gradonačelnica Borovac istakla je da će Grad Sarajevo pružiti svu podršku prijateljskom Gradu Podgorici da se na najbolji način predstavi u Sarajevu jer je regionalna i međugradska saradnja naš prioritet na putu evropskih integracija.

Dogovoreno je da u Sarajevo uskoro dođu predstavnici Grada Podgorice koji bi sa predstavnicima Grada Sarajeva dogovorili sve tehničke detalje programa "Dana Podgorice u Sarajevu" i prezentirali ih bh. javnosti, a posebno crnogorskim državljanima kojih veliki broj živi i radi u BiH.

Izvor: Gradska uprava