Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je bila domaćin Zeynepi Babacan, supruzi turskog ministra inostranih poslova Ali Babacana, koji sa brojnom delegacijom iz ove prijateljske zemlje boravi u našem gradu i zemlji. Borovac i Babacan posjetile su Dječiji dom "Bjelave" gdje su u pratnji direktora Amira Zelića upoznale se sa djecom i načinom života u ovoj ustanovi.

– Moje impresije su pozitivne s obzirom da sam primijetila da su pored materijalnog djeca i duhovno ispunjena i posebno vezana za odgajatelje i direktora ovog doma – istakla je Babacan, te dodala da su generacije koje se odgajaju na ovako lijep i pravilan način pozitivan primjer za državu uopće.

Gradonačelnica Borovac je kazala da Dječiji dom "Bjelave" već ostvaruje dobru saradnju sa istim ustanovama u R Turskoj, te dodala da se saradnja između domova u BiH i R Turskoj treba produbljivati u budućnosti.

– Ovo su dobri putevi kako bi djeca mogla da posjećuju i tu zemlju i da se napravi razmjena djece kako bi mogli posjećivati jedne druge – rekla je Borovac.

Izvor: Služba za odnose s javnošću Grada Sarajeva