Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, koja boravi u Dubrovniku na poziv gradonačelnice Dubravke Šuica u povodu Dana grada Dubrovnika, jutros je položila cvijeće na spomen–obilježju Boninovo i odala počast poginulim braniteljima ovog grada.

Gradonačelnica Dubrovnika prošle godine je odala počast poginulim Sarajlijama na pijaci Markale u vrijeme agresije na BiH. «Naša su dva grada doživjela slične sudbine u nedavnoj historiji. Danas smo okrenuti budućnosti i spremni da razvijamo međusobne veze na svim poljima koji su od interesa za građane naša dva grada», istakla je između ostalog gradonačelnica Borovac.

Gradonačelnica Borovac prisustvovala je danas Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika i tom prilikom susrela se sa predsjednikom Republike Hrvatske Stjepanom Mesićem.

Za sutra je planiran susret dviju gradonačelnica u zgradi Gradskog poglavarstva Dubrovnika kada će se razgovarati o unapređenju saradnje dvaju gradova.

Na poziv Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Dubrovniku gradonačelnica Borovac večeras će se susresti sa predstavnicima ovoga vijeća.

Izvor: Gradska uprava