Svečanim presjecanjem vrpce, gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je otvorila obnovljeni dio Franjevačkog međunarodnog studentskog centra u naselju Kovačići na Grbavici.

– Grad Sarajevo prepoznao je važnost projekta obnove ovog centra, kojim će naš grad dobiti jedan multietnički i multikonfesionalni centar. Finansijski smo podržali obnovu multimedijalne dvorane u ovom centru, čime će se doprinijeti poboljšanju studentskog standarda u Sarajevu koje važi za univerzitetski centar BiH – istakla je gradonačelnica Borovac koja je u ime Grada Sarajeva primila Zahvalnicu za finansijsku podršku u realizaciji ovog humanog i velikog projekta.

U Franjevačkom međunarodnom studentskom centru trenutno je smješteno 76 studenata iz cijele Bosne i Hercegovine, po kriteriju socijalnog stanja i stepenu nadarenosti. U narednom periodu pririotet će biti uređenje preostalih soba kako bi u njih moglo biti smješteno 115 studenata, konačno uređenje multimedijalne dvorane, velikog restorana, sportskih terena i garaža.

Izvor: Gradska uprava