Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac sa zamjenikom predsjedavajućeg Gradskog vijeća Eminom Švrakićem i vijećnikom Fikretom Mahmutovićem danas je upriličila prijem za reprezentativce BiH u sjedećoj odbojci, koji su se na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, peti put zaredom okitili zlatnom medaljom.

– Čestitam vam povodom vašeg najnovijeg uspjeha, kojim ste dostojanstveno predstavili olimpijski grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu. Grad Sarajevo zna da prepozna veličinu izuzetnih sportista i ljudi, što vi uistinu i jeste. Ovo što vi radite i postižete je istinski entuzijazam i patriotizam jer samo ko voli svoju državu postiže ovakve rezultate – istakla je gradonačelnica Borovac, te dodala da je Grad Sarajevo zbog toga odlučio da pomogne ovu reprezetaciju sa 16.000 KM.

Zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Emin Švrakić također je čestitao ovim vrhunskim sportistima i istakao da su svi gradski vijećnici jednoglasno podržali prijedlog gradonačelnice da se novčano nagrade naši "zlatni momci".

Kapiten Sabahudin Delalić u ime cijele reprezentacije zahvalio se gradonačelnici i Gradu Sarajevu na ovoj podršci: "Ovo nije prvi put da nas Grad Sarajevo podržava i zbog toga od srca u ime svih reprezentativaca veliko vam hvala."

Tokom današnjeg prijema zajednički je ukazano na neophodnost donošenja zakona o sportu na državnom nivou kako bi se sistemski uredilo finansiranje naših reprezentacija, sportskih klubova i uspjeha koji oni postižu.

Izvor: Gradska uprava