Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac sa zamjenicima Josipom Jurišićem i Predragom Mitrovićem u Collegium Artisticum-u, upriličila je prijem za učesnike 18. Međunarodnog sajma knjige i učila, koji se do 24. aprila održava u Centru Skenderija.

Gradonačelnica Borovac je pozdravila učesnike Sajma i zahvalila se organizatorima TDK Šahinpašić i domaćinu KSC Skenderija koji su svojim angažmanom doprinijeli održavanju ove tradicionalne kulturne manifestacije

– Putem Međunarodnog sajma knjige, promocija i nagrada za autore i izdavače, knjižare i bibliotekare i u saradnji sa drugim međunarodnim manifestacijama u Sarajevu, BiH i svijetu, Udruženje izdavača i knjižara BiH ostvaruje svoju izuzetnu kreativnu misiju, kao potvrđeni organizator i nosilac različitih kulturnih projekata u našem gradu i zemlji – istakla je gradonačelnica Borovac, iskazujući važnost kandidature Sarajeva za glavni svjetski grad knjige 2009. godine (World Book Capital City 2009.).

Ova kandidatura bi omogućila istinsko vrednovanje kulturno-historijske i duhovne baštine našeg grada koja pripada riznici UNESCO-a, a posebno obnovu i rekonstrukciju značajnih kulturno-historijskih spomenika.

izvor: Gradska uprava