Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen danas je prisustvovao otvorenju izložbe nagrađenih radova studenata sarajevske Likovne akademije na 12. internacionalnom festivalu kreativne komunikacije „Magdalena“, koji se održao u Mariboru u Sloveniji. Na ovom takmičenju sarajevski studenti dizajna postigli su zavidan uspjeh osvojivši šest nagrada. Nagrađeni su Enisa Bravo, Amila Handžić, Enis Čišić, Ena Čabrić, Kenan H. Omerović, Sanja Planinić, Haris Jusović, Admir Šljivnjak i Zijah Jusufović. „Zadovoljstvo je podržati mlade ljude-stvaraoce sa Likovne akademije u njihovom radu. Ovo je značajan uspjeh kako za njih tako i za Grad Sarajevo koji će i narednih godina podržati njihove kreacije i odlazak na ovako važna takmičenja“, istaknuo je Behmen.

Dekan ALU prof.mr. Nusret Pašić zahvalio je gradonačelniku i saradnicima na posjeti, a posebno Gradu Sarajevu na finansijskoj podršci odlasku studenata ALU-a na Festival.

"Magdalena" je, inače, međunarodni festival za dizajnere, copywritere, ilustratore, mlade profesionalce, amatere, studente – za sve kreativce u dobi ispod 30 godina, koji djeluju u svijetu javne komunikacije. "Magdalena" cijeni kreativnu komunikaciju, svježe ideje, nove strategije i forme.

Izvor: Odjeljenje za odnose s javnošću