Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen obratio se danas sudionicima Međunarodnog ekonomskog foruma o temi “Nužnost javno-privatnog partnerstva za strane investicije i europsku perspektivu BiH”, čiji su pokrovitelji Ministarstvo financija i riznice BiH, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH te Veleposlanstvo Grčke u BiH, a organizatori PR tvrtka Enkidu i grčka tvrtka Euroconsultants.

„Kao gradonačelnik ovoga multietničkog, otvorenog grada, ovome dajem osobitu važnost u vrijeme teške ekonomske situacije, ne samo ovdje nego i globalno. Ulažem i ulagat ću napor da Sarajevu i građanima ovoga grada i države vratimo duh olimpijskoga grada. Ključ za realizaciju mojih prioriteta kao gradonačelnika je ekonomska rehabilitacija, socijalna problematika, vraćanje čovjeka čovjeku“, naglasio je Behmen.

On je tom prilikom podsjetio da su donošenje zakona iz oblasti gospodarstva i njihova harmonizacija i kompatibilnost sa zakonima zemalja EU jedina formula za ekonomsku stabilizaciju BiH, stvaranje ozračja za domaće i inozemne investitore koji će reducirati visoku stopu neuposlenosti i siromaštva građana ove zemlje i, na koncu, ulaznica u europsku obitelj, što je naša obveza i naš cilj.

„Najzad, samo tako, ja i svi koji imamo obvezu i odgovornost prema građanima, možemo stvoriti uvjete da žive dostojno čovjeka i spriječiti neizvjesnost i traganje za budućnošću negdje izvan ove zemlje. Ovdje potenciram mlade ljude kao arhitekte i graditelje bolje budućnosti“, dodao je gradonačelnik Behmen.

Izvor: Odjeljenje za odnose s javnošću