Izložba simboličnog naziva "Naša priča" (Notre histoire), nakon uspješne i vrlo posjećene sarajevske i pariške izložbe, predstavljena je u Memorijalnom centru Oradour-sur-Glane u petak, 25. juna 2010. godine u 18 sati, uz prisustvo gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena i ambasadora Bosne i Hercegovine u Francuskoj Almira Šahovića. Ovog puta izložba ima simboličan značaj jer je predstavljena u francuskom spomen-centru izgrađenom nakon Drugog svjetskog rata u znak sjećanja na žrtve masakra u gradiću Oradour-sur-Glane.

„Ova postavka ima veliki značaj i za Sarajevo i za Oradour-sur-Glane, kao historijsko svjedočanstvo jednog vremena. I to – najnaprednijeg ali, nažalost, i najkrvavijeg vijeka u svjetskoj historiji! Karakteristična je rečenica poznate književnice Suzan Sontang da „20. vijek je počeo atentatom u Sarajevu i završio atentatom na Sarajevo!“ Mislili smo da nakon nevinih žrtava nacističkog zločina kako u Oradour-sur-Glaneu, tako i u skoro cijeloj Evropi tokom Drugog svjetskog rata, nikad više niti jedan narod neće proći taj pakao. Grubo su nas osvijestili zločinci koji su osuđeni ili im se sudi pred Tribunalom u Hagu i uspavani svijet u periodu od \’92. do \’95. godine“, istaknuo je tom prilikom gradonačelnik Behmen dodavši da u trenucima kada patina vremena počinje prekrivati sjećanja, kada nam svakodnevnica zamagli pogled u prošlost, bitno je ovakvim izložbama čuvati od zaborava najteže poglavlje grada Sarajeva.

Izložba održana u Sarajevu u decembru 2009. u organizaciji Centra Andre Malraux okupila je najveće fotografe i ratne reportere današnjice. Svjedoci rata u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Iraku, Afganistanu, Čečeniji i mnogih drugih ratišta, većina njih kroz brojne i potresne fotografije, ispričali su priču, sarajevsku i bosanskohercegovačku. Četiri mjeseca kasnije "Naša priča" svečano je otvorena 6. aprila u Parizu, gdje je predstavljena i francuskoj publici. Fotografi Patrick Chauvel, Luc Delahaye, Ron Haviv, Gerard Rondeau, Enrico Dagnino, Christopher Morris, Laurent Van der Stockt, James Nachtwey, Emmanuel Ortiz, Damir Šagolj, Zijah Gafić, Klavdij Sluban, Milomir Kovačević Strašni, Paulo Nozolino, Tarik Samarah, Enric Marti, Alexandra Boulat omogućili su da "naša priča" bude ispričana.

Istog dana je načelnik francuske Općine Oradur Raymond Frugier upriličio prijem za gradonačelnika Sarajeva s kojim je razgovarao o kulturnoj i privrednoj suradnji.