„Ni u jednom trenutku nije bilo dvojbe da Grad Sarajevo i ja kao gradonačelnik prihvatimo pokroviteljstvo nad svečanom bh. premijerom filma \’Na putu\’ Jasmile Žbanić, 25. veljače u dvorani \’Zetra\’“, istaknuo je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen na press konferenciji održanoj danas u Meeting Pointu. Gradonačelnik je kazao da su Jasmila Žbanić i njezini filmovi najbolji  veleposlanici zemlje za koju se kao gradonačelnik zalaže. „Na svoj diskretan način Jasmila Žbanić suočava nas s temama od kojih bi dobar dio društva želio pobjeći i meni je veoma drago da sam kao gradonačelnik bio u prilici da pomognem tako što će poslije njemačke i međunarodne njezin novi film vidjeti i sarajevska i bh. publika“, rekao je Behmen.

Gradonačelnik Behmen čestitao je Jasmili na svjetskoj premijeri filma „Na putu“, koja će se održati 18. veljače na 60. internacionalnom filmskom festivalu u Berlinu, u okviru glavnog natjecateljskog programa ove prestižne filmske smotre.

Režiserka i scenaristica Jasmila Žbanić zahvalila je gradonačelniku i Gradu Sarajevu na potpori, te istaknula: „Koliko sam uzbuđena i sretna zbog berlinske premijere, s toliko sreće ali i treme iščekujem premijeru u Sarajevu i drugim bh. gradovima. Ne razmišljam o nagradama. Nadam se da svi oni koji pogledaju film \’Na putu\’ neće biti razočarani i da će zadovoljiti njihova očekivanja.“

Jasmila je dodala kako je sretna što su uz nju institucije i kompanije koje vjeruju u nju. Također je zahvalila svim partnerima uključenim u ovaj projekt, a s kojima je na brz i učinkovit način ostvarila suradnju.

Izvor: Odjeljenje za odnose s javnošću