Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena večeras je na olimpijskom bazenu Otoka otvoren Prvi međunarodni vaterpolo turnir evropskih šampiona Sarajevo Champions Challenge 2009. "Vjerujem da će ovaj turnir pokazati da možemo biti dobar organizator turnira u sportovima koje dosad nismo imali priliku gledati češće, barem ne u ovako snažnom izdanju, i da ćemo tako pokazati da Sarajevo nije samo majstor u organizaciji zimskih sportova", kazao je Behmen.

Gradonačelnik je čestitao svima na izgradnji bazena na Otoci i na entuzijazmu da se Sarajevo pokrene i u ovim tzv. "malim sportovima".
– Uvjeren sam da će i mlade Sarajlije jednog dana ostvarivati vrijedne rezultate u vodenim sportovima – kazao je Behmen u svom prigodnom obraćanju.
Inače, ova najveća sportska manifestacija u vaterpolu u BiH okupila je šest vrhunskih ekipa iz Hrvatske i Crne Gore: aktuelnog prvaka Evrope "Primorac" iz Kotora, aktuelnog prvaka Hrvatske i i treću momčad Evrope "Jug" iz Dubrovnika, najtrofejniju evropsku momčad zagrebačku "Mladost", aktuelnog prvaka Crne Gore "Jadran" iz Herceg Novog, bivšeg dvostrukog prvaka Evrope splitski "Jadran", te novoformiranog kotorskog kluba "Cattaro", koji čak ima devet stranaca.

Izvor: Služba za odnose s javnošću Grada Sarajeva