Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen zajedno sa Damirom Hadžićem i Dževadom Bečirevićem, načelnicima općina Novi Grad i Centar, danas su posjetili SOS Dječije selo Sarajevo, povodom sponzorstva SOS porodice, na koje su se obavezali potpisivanjem Protokola u suradnji. Protokolom o suradnji, Općine Novi Grad i Centar, te Grad Sarajevo, 2009. godine obavezali su se da će biti sponzori jedne SOS porodice. Ovo je već treća godinu zaredom pružanja podrške Organizaciji SOS Dječija sela BiH, koja se ogleda u pokrivanju godišnjih troškova (troškovi hrane, odjeće, obuće, školskog pribora) jedne SOS porodice.

„Ovo je uobičajena posjeta Selu koje već treću godinu za redom Gradsko i Općinska vijeća doniraju sa po 10.000 KM što je dovoljno za jednu SOS porodicu. Mi to radimo sa zadovoljstvom, posebno što se radi o djeci koja nemaju roditeljsku brigu, a koja su ovdje pronašla svoje utočište i SOS majke, jer ovdje se zaista radi sa velikim entuzijazmom. Mene posebno oduševljava da je SOS majka djecu koja su se vrlo slabo snalazila i u prostoru i u vremenu, dovela na na stepen da su oni budu ravnopravni članovi društva – da imaju sve ono što jedna porodica može da im pruži“, istakao je gospodin Behmen.

.„Htio bih da se zahvalim svima onima koji vode SOS Dječija sela i da izrazim svoje zadovoljstvo time što smo uspjeli ovu porodicu spasiti od svih onih opasnosti koje prijete svaki dan, što je socijalizacija ove djece odlična, te što smo od njih napravili ravnospravne članove društva“, dodao je gospodin Hadžić.

„Drago mi je da svojim primjerom možemo pokazati kako bi trebali i drugi da pomažu ovakvim i sličnim organizacijama. Naravno, naša suradnja se nastavlja i ona će biti tradicija bez obzira ko na ovim pozicijama bude sjedio“, riječi su gospodina Bećirevića.

Lejla Čišić, program direktorica organizacije SOS Dječija sela BiH istakla je zahvalnost i dragocjenost podrške na koju, u ovisnosti i potrebama nailazimo kod Gradskog i Općinskih vijeća, te dodala kako su Općine i Grad jedni od naših najvažnijih partnera.

SOS Dječije selo Sarajevo, kroz porodični vid brige, brine o dječacima i djevojčicama, te mladim ljudima bez roditeljskog staranja.

Izvor: Odjeljenje za odnose s javnošću Grada