Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Miroslavom Živanovićem primio je danas organizatore i učesnike 4. međunarodnog turnira u bilijaru „Coloseum Sarajevo Open 2011“, koji se održava ovog vikenda u hotelu „Radon Plaza“. „Grad Sarajevo je počašćen što je domaćin ovako renomiranom takmičenju, na kojem učestvuju danas najbolji igrači bilijara. Održavanje ovoga turnira trebamo doživjeti kao jedan vrhunski sportski festival, koji će doprinijeti afirmaciji ovog sporta, posebno među mladima čije su aktivnosti jedna od glavnih preokupacija ove gradske administracije“ – kazao je Behmen i uputio iskrene čestitke organizatorima ove sportske manifestacije.

Ramiz Turulja, direktor Turnira, kazao je da  učestvuje 256 igrača iz 20 zemalja svijeta (Italije, Albanije, Turske, Njemačke, Irana,  Malte, Grčke, Sjedinjenih Američkih Država, zemalja regiona i dr.). Među igračima su i oni s top 10 poretka Eurotoura, koje predvodi Ralf Souquet, najbolji igrač svijeta u bilijaru.

„Najpoznatija svjetska firma za proizvodnju bilijarskih stolova \’Knight Shot\’ iz Dubaija poklonila je Bilijarskom savezu FBiH 24 bilijarska stola u vrijednosti 100.000 eura. Nakon turnira, u dogovoru sa Gradom odlučili smo da poklonimo dva bilijarska stola: jednoj osnovnoj i jednoj srednjoj školi, osiguravši i trenera bilijara,“ istaknuo je Turulja i ovom prilikom zahvalio Coloseum-Clubu, glavnim sponzoru ovog turnira.

Direktor Coloseum-Cluba Mitja Škarja dodao je da je ovaj turnir poklon gradu Sarajevu, igračima i svima koji vole bilijar.

Ralf Souquet, najbolji igrač svijeta i prošlogodišnji pobjednik sarajevskog turnira, koji je također prisustvovao današnjem prijemu, kazao je: „Bez pretjerivanja mogu reći da je sarajevski turnir najbolji turnir u kalendaru bilijarskog sporta i zaslužuje da od svih bude podržan“.

Aleksandar Marković, predsjednik Bilijar saveza Srbije, i Ivica Putnik, iz Hrvatske, inače prvak Evrope 2009.g., pohvalili su rad Bilijarskog saveza F BiH i njegovu organizaciju ovog turnira, pristup igračima, atmosferu u gradu, te ocijenili da je ovaj turnir nadmašio evropsko prvenstvo u bilijaru.

Inače, polufinale i finale Turnira može se pratiti u nedjelju, 30. novembra, putem Kantonalne televizije.