Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Nenadom Markovićem primio je danas visoku delegaciju Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Španije, koja se zanimala za daljnje aktivnosti na obnovi gradske Vijećnice. U ime nove gradske administracije gradonačelnik Behmen je zahvalio Vladi Kraljevine Španije na donaciji od milion eura za rekonstrukciju i restauraciju fasade Vijećnice.

– Sva donatorska sredstva, među kojima je i donacija naših prijatelja iz Španije, nalaze se na posebnom računu i imamo namjeru da se prema tim sredstvima ponašamo veoma odgovorno. Uskoro krećemo u ponovnu proceduru za izbor izvođača radova u cilju realizacije prve faze arhitektonske obnove Vijećnice, koja obuhvata i rekonstrukciju fasade – istaknuo je gradonačelnik Behmen.

Inače, visoka delegacija Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Španije, predvođena Maximom Cajalom, obišla je gradsku Vijećnicu i tom prilikom upoznala se sa historijom, ratnim razaranjem, do sada poduzetim aktivnostima, te aktuelnim projektom rekonstrukcije ovog kulturno-historijskog spomenika.

Izvor: Služba za odnose s javnošću Grada Sarajeva