Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Miroslavom Živanovićem i pomoćnikom za kulturu, obrazovanje i sport Ramizom Kadićem upriličio je danas u prostorijama Gradske uprave prijem za džudašicu Larisu Cerić, koja je sredinom studenoga ove godine u Pragu osvojila naslov europske prvakinje za seniorke U23, te netom ponijela titulu najbolje sportašice BiH u 2012. godini u izboru Olimpijskog komiteta BiH. Prijemu je nazočio, izbornik judo reprezentacije BiH, Branislav Crnogorac koji je proglašen najuspješnijim trenerom u 2012. godini, kao i Arijana Jaha, tajnica Judo saveza BiH. Gradonačelnik Behmen je čestitao mladoj džudašici na uspjehu, uručio je prigodan poklon, te istakao da je Larisa Cerić na najbolji način promovirala kako bh. sport, tako i grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu.

Larisin trener Branislav Crnogorac zahvalio je gradonačelniku Behmenu i Gradu Sarajevu na dosadašnjoj potpori, kazavši da je „Larisa malo čudo bh. sporta i da ovako uspješnu sportašicu zasigurno nismo imali“.

„Mi imamo tradiciju u judo sportu s obzirom na postignute izvanredne rezultate i prije i poslije rata. Ne samo da smo uspješni po rezultatima, već se ističemo i u organizaciji međunarodnih natjecanja, kao što je Europa Cup Sarajevo open ove godine održan sedmi put, a ima nagovještaja iz Europske i svjetske judo federacije da će Sarajevo 2015. godine biti domaćin svjetskom prvenstvu juniora i kadeta u ovom sportu“, istaknuo je Crnogorac i dodao: „Imamo dva europska prvaka Mekića i Cerićevu, i dva iz mlađih kategorija. Sigurno na ovim rezultatima nećemo stati, jer zaista imamo potencijala“.

Larisa Cerić zahvalila je svom treneru, gradonačelniku, Gradu Sarajevu i svima koji su je podržali u dosadašnjim natjecanjima.