Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Suljo Agić čestitali su Kurban bajram. Gradonačelnik Komšić uputio je čestitku mr. Huseinu ef. Kavazoviću, reisul-ulemi Islamske zajednice Bosne i Hercegovine, prof. dr. Enesu Ljevakoviću, muftiji sarajevskom i dr. Feridu Dautoviću, glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

„Svim muslimanima u gradu Sarajevu, Bosni i Hercegovini i Vama osobno čestitam Kurban bajram, sa iskrenim željama da protekne u dobrom zdravlju, raspoloženju i obiteljskoj sreći. Neka i ovaj blagdan svojim duhovnim značenjem, darivanjem i brigom za najbliže ojača istinske vrijednosti zajedništva, obiteljskog okupljanja, te međusobnog poštivanja i razumijevanja među ljudima“, istaknuo je gradonačelnik Komšić u svojoj čestitci.

Predsjedatelj Gradskog vijeća Grada Sarajeva Suljo Agić je, na 29. sjednici Gradskog vijeća, uputio čestitku gradskim vijećnicima i svim sugrađanima riječima: „Svim muslimanima želim Bajram Šerif Mubarek Olsun, sa željom da ga provedu u zdravlju i rahatluku sa svojim najmilijim".