Prije dva dana započeti su radovi na izgradnji prve faze biciklističke staze, od pijace Heco (Bulevar Meše Selimovića) do mosta na Otoci, na području općine Novi Grad, u duljini 2,12 kilometra, Tim povodom, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, direktor Direkcije za putove KS Adem Zolj, direktor KJKP „Rad” Selim Babić i predsjedateljica Općinskog vijeća Novi Grad, Edina Gabela obišli su danas gradilište i time ozvaničili početak radova.

„Konačno smo dočekali ovaj dan. Pored Grada Sarajeva, koji je inicirao izgradnju biciklističke sraze, ovaj kapitalni gradski projekt su podržali Vlada KS, točnije Ministarstvo prometa, načelnici tri gradske općine kroz koje će prolaziti staza, Direkcija za ceste KS koja će zajedno s Gradom po pola financirati ovaj projekt, te izvođač radova KJKP „Rad“, istaknuo je Komšić.

Kako bi dobio kvalitetnu biciklističku stazu, projektiranu i izgrađenu po europskim standardima, Grad je prema riječima gradonačelnika Komšića, angažirao Institut za arhitekturu, urbanizam i prostorno uređenje Arhitektonskog fakulteta Sarajevo. Institut je izradio Idejni i Izvedbeni (Glavni) projekt, koji po prvi put tretira biciklistički promet u gradu.

Predsjedateljica OV-a Novi Grad Edina Gabela je izjavila da će Općina Novi Grad maksimalno doprinijeti realizaciji ovoga projekta: „Izgradit ćemo dva odmorišta duž staze koja će prolaziti kroz našu općinu“, istakla je Gabela.

[WPIMPINLINE:9700.jpg]

„Radujemo se suradnji s Gradskom upravom na ovom projektu. Ukupna duljina staze, koja će se graditi fazno, je oko sedam km i prolazit će kroz tri općine: Novi Grad – Novo Sarajevo – Centar“, kazao je direktor Direkcije za putove KS.