Gradonačelnik Sarajeva prof.dr. Ivo Komšić, zajedno sa načelnikom Općine Centar, Nedžadom Ajnadžićem, danas je posjetio Dječiji dom „Bjelave“ i povodom predstojećih novogodišnjih praznika, mališane ove ustanove obradovao poklon-paketićima.

 101479

 

Oko hiljadu novogodišnjih paketića, koje Grad Sarajevo godinama obezbjeđuje i daruje djeci bez roditeljskog staranja, djeci koja su u stanju socijalne potrebe, djeci s posebnim potrebama i bolesnoj djeci, ove godine su obogaćena i prigodnim darovima: sveskama, privjescima, magnetima sarajevske “Magaze” (www.magaza.com.ba).

101477

„Najvažnije je da ova djeca u ovom danu uživaju. Paketići su dio njihove novogodišnje radosti, a Grad Sarajevo priredi ovakvu radost svake godine u ovo doba“, kazao je Komšić te posebno istakao rad odgajatelja s djecom ove ustanove.

101480

Mališani su se pripremili za ovaj susret sa gradonačelnikom priredivši mu priredbu u sklopu koje su otpjevali i odrecitovali pjesmice naučene u muzičkoj radionici Dječijeg doma „Bjelave“.

101478

Osim djece iz Dječijeg doma “Bjelave”, novogodišnje paketiće će dobiti mališani iz još 17 ustanova: Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize KS, Udruženja “Prosperitet Roma” Sarajevo, Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju, GuGu, Udruženja humanitarne organizacije ALTIUS, Udruženja oboljelih od multipleskleroze KS, Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica”, Centra za kreativno odrastanje, Udruženja „Down SY“, SOS-Kinderdorf international Sarajevo, Udruženja oboljelih od cerebralne dječije paralize KS, Udruženja „EDUS“, Udruženja „OAZA“, Udruženja slijepih KS, Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“,  KCUS Pedijatrijska klinika i Udruženja distrofičara KS.

101481

101482