Današnjoj ceremoniji svečanog otvorenja Roditeljske kuće, namijenjene za smještaj djece oboljele od raka i njihovih porodica koji dolaze iz drugih kantona van Sarajevskog, prisustvovao je i gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić. U izjavi za medije prof. Komšić izrazio je zadovoljstvo zbog otvorenja Roditeljske kuće čime je omogućeno roditeljima da budu tokom liječenja sa svojom djecom što znatno utiče na njihov oporavak i ozdravljenje.

Gradonačelnik je kazao da je Grad Sarajevo od samog osnivanja Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ pokazao izuzetan senzibilitet za njegove potrebe. Podsjetio je da je Grad još 2008. godine kupio trosoban stan u naselju Stara Breka, preuredio ga i dodijelio na privremeno korištenje bez naknade ovome udruženju, kako bi roditelji bolesne djece ne bi izdvajali dodatna finansijska sredstva za smještaj, ali i da budu sa svojom djecom.

Roditeljsku kuću zvanično su otvorile dvije djevojčice koje su trenutno na liječenju od raka.

Ceremoniji otvorenja prisustvovali su brojni zvaničnici, premijeri, načelnici općina, predstavnici Vakufske direkcije, Islamske zajednice, donatori iz Kuvajta, Saudijske Arabije i Katara te mali heroji koji se bore protiv opake bolesti raka sa svojim porodicama.