Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić u srijedu 01.10.2014. godine u 11.00 sati, posjetit će Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo kako bi prisustvovao svečanosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba. Ovom prilikom, korisnicima  vodećeg centra za zdravo starenje u Bosni i Hercegovini i regionu čiji je cilj poboljšanje kvaliteta života osoba treće životne dobi i njihove socijalne uključenosti u zajednicu, obratit će se gradonačelnik Ivo Komšić, načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i menadžment Centra.

U toku ove manifestacije promovirati će se ZID MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI na kojem su sarajevski osnovci i srednjoškolci zajedno sa članovima likovne radionice Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo, na slikovit način iskazali svoje asocijacije na zdrave stilove života.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se 01. oktobra u cijelom svijetu, u skladu sa REZOLUCIJOM 45/106 koju je proglasila Glavna Skupština UN-a 14.12.1990. godine, kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se treba prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Pozivamo Vašeg novinara i fotoreportera/snimatelja da zabilježe ovaj događaj u Centru za zdravo starenje Novo Sarajevo, ul. Azize Šaćirbegović broj 96, i o njemu obavijeste javnost.