Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Poljske u BiH, Nj. E. Andrzeja Krawczyka, te mu poželio uspješan diplomatski mandat u našoj zemlji. Ambasador Krawczyk čestitao je gradonačelniku na imenovanju u svoje i u ime predsjednice Grada Varšave. Gradonačelnik Komšić zahvalivši se na čestitkama pozvao je Poljsku da se  svojim programom uključi u manifestaciju obilježavanja početka Prvog svjetskog rata koja će se održati iduće godine u našem gradu. „Manifestacijom „Sarajevo – evropski most kultura 2014“ poslat će se poruka da je Sarajevo grad mira, suživota i zajedništva, a ne mjesto početka ratova i sukoba”, istakao je gradonačelnik Komšić.

Ambasador Krawczyk se rado odazvao pozivu za učešće na ovoj manifestaciji, naglasivši da je čuveni slikar Pablo Picasso, naslikavši legendarnog goluba sa maslinovom grančicom, stvorio simbol nade u mir i time podupirao svjetske mirovne konferencije održane u Varšavi.

„Predstavljanjem Picassovog goluba mira u Sarajevu zaokružile bi se sva dešavanja u jubilarnoj 2014. godini“, istakao je Krawczyk.