Gradonačelnik Ivo Komšić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Juriaana Kraaka, koji mu je zaželio puno mudrosti, sreće i uspjeha u daljem radu. „Prolazeći kroz Sarajevo, ponosan sam što svugdje vidim znakove podrške moje zemlje Bosni i Hercegovini“, kazao je Kraak, te dodao da je interesovanje stanovništva Holandije za dešavanje u našoj zemlji još uvijek izuzetno veliko. Gradonačelnik Komšić izrazio je zadovoljstvo uspješnom saradnjom Grada Sarajeva sa Holandskom ambasadom, koja se temelji na prijateljskim vezama.

„Duga je lista pomoći vaše zemlje Sarajevu i BiH, ali mnogo je važnije da vidimo kakav vid saradnje možemo ostvariti danas“, naglasio je Komšić, te dodao da je u ovom trenutku najbitnije da zemlje koje su pomagale našu državu zadnjih 20 godina, danas tu pomoć usmjere na lokalne zajednice i njihove projekte.

Razgovarajući o problemu pasa lutalica, ambasador Kraak, prenio je gradonačelniku pohvale holandskih zaštitnika životinja povodom poduzimanja određenih akcija kako bi se ovaj gorući problem počeo rješavati.
 
Na kraju razgovora ambasador Kraak istakao je da je Ambasada Holandije  spremna i dalje pružati kako moralnu tako i materijalnu podršku pozitivnim dešavanjima u BiH.