Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Palestine u BiH NJ.E. Rezeq Namoora te mu ovom prilikom izrazio dobrodošlicu u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu i poželio uspješan mandatni period. „Drago mi je što mi je pripala čast predstavljati palestinski narod u vašoj prijateljskoj zemlji u kojoj se uz susretljivost i ljubaznost vaših sugrađana, osjećam kao kod kuće. Nadam se da će se naši dobri odnosi nastaviti i u budućnosti“, rekao je ambasador Namoor.

Tokom susreta ambasador je gradonačelnika upoznao sa trenutnom veoma teškom situacijom u Palestini kroz koju prolazi palestinski narod, posebno stanovnici na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze.

Gradonačelnik je istaknuo kako razumije situaciju u kojoj se nalazi palestinski narod s obzirom na ne tako dugu, ali veoma burnu povijest BiH.

Ambasador je ovom prilikom, u znak zahvalnosti, uručio poseban poklon koji se daruje samo značajnim ljudima a to je slika predsjednika Mahmout Abbaza prilikom njegovog obraćanja u Ujedinjenim nacijama.