Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić večeras je na svečanom koktelu u Vijećnici pozdravio učesnike Drugog Kongresa neurohirurga jugoistočne Evrope, koji se u Sarajevu održava od 22. do 25. oktobra u organizaciji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Gradonačelnik se zahvalio svima koji su pomogli da se jedan ovako prestižan naučni skup realizuje u našem gradu.

„Organiziovanje ovakvih i sličnih naučnih  skupova i više je nego potrebno i poželjno, jer bez stalne edukacije, razmjene iskustava i znanja nema napretka ni u jednoj oblasti, a pogotovo kad je riječ o medicinskoj nauci kao što je neurohirurgija“, kazao je Komšić, te dodao da ovako značajan i veliki naučni skup visokoprofiliranih medicinskih stručnjaka iz cijele Evrope i svijeta je svojevrsno priznanje gradu Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

U svojstvu predavača, na Kongresu će učestvovati više od 70 stručnjaka iz oblasti neurohirurgije iz 30 zemalja svijeta, a bit će održani i naučno – edukativni skupovi i prenosi uživo neurohirurških operacijskih intervencija.