Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić primio je danas delegaciju Grada Umaga koju su činili gradonačelnik Vili Bassanese i zamjenici gradonačelnika Niko Čančarević i Mauro Jurman, te predsjednika KUD-a LOLA Sarajevo, Midhata Karovića i generalnog sekretara Mihaila Perućicu. Ovom prilikom predsjednik KUD-a „Lola“ je gradonačelnika Komšića upoznao sa izuzetnom dugogodišnjom saradnjom koju ovo društvo ima sa upravom Grada Umaga.

„Velika je čast što baš naše društvo zatvara njihov veliki ATP turnir koji se svake godine održava u Umagu, a koji je jedan od najvažnijih sportskih i društvenih događaja u Hrvatskoj“ rekao je Karović i naglasio da je dolazak ove delegacije put ka jačanju veza ova dva grada i pokazatelj da se radi o istinskim prijateljima Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik  Komšić je iskazao spremnost za saradnju te da je ono što mi možemo ponuditi drugima uglavnom dio naše kulture i tradicije. „ Potrudit ću se da Grad Sarajevo čvršće stane iza ove saradnje sa Gradom Umagom. Ona je jednako važna kao i saradnja koju imamo sa drugim hrvatskim gradovima i treba je ojačati i kroz turističku razmjenu“, kazao je Komšić.

Gradonačelnik Umaga je izrazio zahvalnost na prijemu i otvorenost za bilo koji vid saradnje. Kazao je da Umag, iako relativno mali grad, ima veliko bogatstvo koje se temelji na ljudima te da su međuljudski odnosi na visokom nivou.

„Doprinosimo ovoj saradnji koja će najveći odjek zasigurno imati među ljudima. Lola je dio naše turističke ponude tako da je bogatstvo koje nosi sa sobom nešto što se ne prenosi samo na naše sugrađane, već nešto što mogu pogledati brojni turisti obzirom da je Umag jedan od najjačih turističkih centara Hrvatske“, rekao je gradonačelnik Bassanese.