Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić primio je danas najbolju bh. biciklistkinju Lejlu Tanović, članicu sarajevskog Kluba brdskog biciklizma „Puls“ i profesionalnog tima Salcano iz Turske, te Amara Njemčevića, trenera Kluba „Plus“. Tanovićeva se plasirala na 99. mjesto na UCI listu Svjetske biciklističke federacije i tako ostvarila najbolji uspjeh i plasman za Bosnu i Hercegovinu.

Tanovićeva je gradonačelnika Komšića upoznala s održavanjem međunarodne UCI utrke pod nazivom „Salcano MTB Cup – Sarajevo“, 04. listopada u parku Betanija – preko puta stadiona Asim Ferhatović – Hase. Ovu utrku organizirat će Klub brdskog biciklizma „Puls“. Tim povodom najbolja bh. biciklistkinja pozvala je gradonačelnika da bude počasni pokrovitelj ove utrke koja će se po prvi put održati u Sarajevu.

Gradonačelnik Komšić je istakao da je Grad Sarajevo kontinuirano podržavao ovu sportsku disciplinu, a čak je i inicijator izgradnje prve biciklističke staze u Sarajevu.

Prema riječima trenera Njemčevića, ovakve sportske manifestacije su izuzetna prilika za promociju našeg grada i razvoj sportskog turizma.

„Očekujemo dolazak profesionalnih timova iz čitave Europe. Pored kategorije za licencirane natjecatelje na utrci, bit će otvorena i hobby kategorija, koja ima za cilj da ponudi dobru zabavu, ali i iskustvo našim vozačima početnicima. Prijave se vrše putem sajta www.salcanocup.com gdje se svi zainteresirani mogu upoznati s propozicijama same utrke“, istakao je Njemčević.