Gradonačelnik Sarajeva, prof. dr. Ivo Komšić primio je danas reprezentativce Brazila u sjedećoj odbojci. Ova ekipa je na 13. međunarodnom turniru u sjedećoj odbojci „Sarajevo open 2014“ koji je održan proteklog vikenda, osvojila treće mjesto. Trenutno borave u Sarajevu jer se sa našim reprezentativcima pripremaju za Svjetsko prvenstvo koje će od 15.-22. juna biti održano u poljskom gradu Elblagu.

„Znam da postižete jako dobre uspjehe na svom kontinentu kao što naši reprezentativci postižu ovdje u evropskom dijelu, pa i svjetskom. Oči naše javnosti su već uprte u Brazil i očekujemo uspjeh naše nogometne reprezentacije. U atmosferi koja ovdje vlada pred svjetsko nogometno prvenstvo, siguran sam da ćete se dobro osjećati i da će vam Sarajlije iskazati dobrodošlicu“, rekao je Komšić te dodao da na prvenstvo u Brazilu gledamo kao na afirmaciju naše zemlje.

Mirza Hrustemović, selektor bh. reprezentacije i Sabahudin Delalić, kapiten,  zahvalili su se gradonačelniku na današnjem prijemu i kontinuiranoj podršci Grada Sarajeva bh. najtrofejnijoj reprezentaciji.

Selektor reprezentacije Brazila, Fernando Guimaraes istakao je da su ove pripreme u Sarajevu velika prilika da uče od najboljih na svijetu te da se nadaju ulasku i u drugi krug na takmičenju u Poljskoj.