Gradonačelnik prof. dr. Ivo Komšić uputio je pismo sućuti Upravi FAMUS GRADNJA d.o.o., u kojem je u ime Grada Sarajeva i u svoje osobno, iskazao iskreno suosjećanje povodom sinoćnje nesreće do koje je došlo uslijed stravičnog obrušavanju velike količine betona, velike željezne oplate i skele sa zgrade u izgradnji u sarajevskoj ulici Hiseta, a u kojoj su život izgubila dva radnika ove tvrtke dok je treći teško povrijeđen.

U pismu sućuti gradonačelnik Komšić je istaknuo:

„Duboko potresen viješću da je u teškoj nesreći koja se dogodila uslijed pada skele i željezne konstrukcije sa zgrade u izgradnji u sarajevskoj ulici Hiseta život izgubila dva radnika, dok je treći teško povrijeđen, upućujem izraze najiskrenije sućuti.

Također, osobno i u ime Grada Sarajeva, obiteljima nastradalih radnika izražavam iskreno suosjećanje zbog gubitka njihovih najmilijih, a povrijeđenom u ovoj nesreći želim brz i uspješan oporavak.

Ova teška tragedija treba da bude opomena za mjerodavne i cijelu društvenu zajednicu koji u punom kapacitetu treba da poduzmu sve neophodne mjere s ciljem poboljšanja sigurnosnih standarda i uvjeta rada na gradilištima širom Bosne i Hercegovine kako bi se izbjegle nesreće ove vrste“.