Povodom smrti američkog skijaša Billa Johnsona, olimpijskog pobjednika u spustu iz Sarajeva 1984. godine, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić uputio je pismo sućuti ambasadorici Sjedinjenih Američkih Država u BiH, NJ.E. Maureen E. Cormack i porodici Johnson. „Sarajevo i Bill će zauvijek ostati povezani uspjehom. Bill je na Olimpijadi u Sarajevu 1984. postao prvi američki skijaš koji se okitio zlatnom medaljom u spustu. Sarajevo je, s druge strane, te godine organiziralo najuspješnije zimske olimpijske igre do tada. Ova dva vrhunska uspjeha Čovjeka i Grada, vezala su ih i poslije Sarajevske olimpijade. Nažalost, Bill je doživio tešku nesreću u sportu koji je najviše volio, a Sarajevo strašnu četverogodišnju golgotu.

Uvijek će među Sarajlijama živjeti sjećanje na ovog neustrašivog skijaša i njegove sportske rezultate.

Uvjereni smo da će i novi mladi skijaši koji se budu takmičili na jednoj od najvećih smotri mladih sportista – EYOF-u 2019. u Sarajevu, ostvariti Billov uspjeh spuštajući se istim stazama na kojima se ovaj hrabri skijaš proslavio.

Molim Vas da porodici Billa Johnsona prenesete izraze iskrene sućuti u moje i u ime građana Sarajeva“, navodi se u pismu sućuti gradonačelnika Sarajeva.