Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Miroslavom Živanovićem posjetio je danas Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, najstariju i najprestižniju instituciju visokoškolskog islamskog obrazovanja u jugoistočnoj Evropi. Čelnike Grada Sarajeva su sa radom Fakulteta upoznali dekan, prof. dr Ismet Bušatlić, te prof. dr. Enes Karić i prof. dr Adnan Silajdžić. „Akademske 2002./03. izvršena je reforma dodiplomskog studija, uveden je kreditni sistem i ustanovljene su katedre. Od 2004. FIN je pridruženi član Univerziteta u Sarajevu. Fakultet islamskih nauka u Sarajevu trenutno organizira i izvodi nastavu na tri smjera na dodiplomskom i na dva smjera na postdiplomskom nivou i doktorske studije”, kazao je, između ostalog, prof. dr. Bušatlić.

Gradonačelnik je čestitao Fakultetu islamskih nauka, nastavnicima i studentima na dosadašnjim rezultatima, te poželio uspješan rad i u budućnosti.

“Grad Sarajevo u okviru svojih nadležnosti pomaže rad vjerskih zajednica i crkava, te ćemo i u narednom periodu imati senzibiliteta za ove aktivnosti”, istaknuo je gradonačelnik Behmen.

Dekan Fakulteta islamskih nauka, prof. dr. Ismet Bušatlić i koordinator za izgradnju Studentskog doma FIN-a prof.dr Enes Karić upoznali su gradonačelnika i njegovog zamjenika sa aktivnostima koje se odvijaju u okviru projekta izgradnje Studentskog doma, a gradonačelnik Behmen dao je punu podršku ovom projektu.