Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, sa zamjenicima Nenadom Markovićem i Slobodanom Neškovićem, uoči večerašnjeg meča 5.kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2010. između rukometnih reprezentacija BiH i Srbije, primio je danas u Gradskoj upravi predstavnike dviju reprezentacija.

"Drago mi je da vas uoči večerašnje utakmice mogu sa svojim zamjenicima primiti u Gradskoj upravi. Ovaj gest treba da pokaže kako u ovom našem regionu nije nestalo uzajamnog poštovanja i uvažavanja. Što se same utakmice tiče, želim poručiti da to treba biti prava sportska borba u kojoj, naravno, želimo  pobjedu našoj reprezentaciji", rekao je gradonačelnik Behmen.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Ðurković u ime svoje reprezentacije zahvalio je čelnicima Grada Sarajeva na srdačnom dočeku. "Domaćin se potrudio da se u Sarajevu osjećamo ugodno, a gostoprimstvo ćemo uzvratiti u Nišu. Nadam se da će meč proteći u sportskoj borbi, te da će i jedni i drugi koliko je to moguće biti zadovoljni", dodao je Ðurković.

Dogradonačelnik Nenad Marković ponovno je apelirao na sve navijače da sportski i fer bodre našu reprezentaciju i da na taj način pokažemo da volimo sport i našu državu.

Susret između reprezentacija BiH i Srbije desit će se večeras u 20 sati u dvorani "Mirza Delibašić" KSC Skenderija, a uzvratni meč je 22. marta u Nišu.

Izvor: Služba za odnose s javnošću Grada Sarajeva