U nazočnosti predstavnika Gradske uprave, Općine Novo Sarajevo, tvrtke „IN“, izvođača radova, zatim predstavnika MZ Čengić Vila I i građana ovoga naselja, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo danas su svečano otvorili novoizgrađenu šetnicu uz obalu Miljacke, od mosta na Otoci do ulice Bihaćka, te pustili u rad javnu rasvjetu na dijelu izgrađene šetnice. Projekt izgradnje šetnice podrazumijevao je zemljene radove na trasi duljine 800 metara, popločavanje šetnice betonskim pločama širine 2 metra, izgradnju biciklističke staze paralelno sa šetnicom širine 1 metar, postavljanje javne rasvjete, hortikulturalno uređenje prostora, opremanje mobilijarom, te je izgrađena i javna česma.

Načelnik Koldžo, između ostalog, istaknuo je da je za iduću godinu, u okviru ovoga projekta, planirana i izgradnja fontane na prostoru kod tzv. „Parka zaljubljenih“, te uređenje dječijeg igrališta koje će biti u izravnoj blizini parka, što će građanima uz novu šetnicu i biciklističku stazu omogućiti dodatni prostor za odmor i rekreaciju.
 
Vrijednost investicije je oko 520. 000 KM, a investitori projekta su Općina Novo Sarajevo i Grad Sarajevo, dok je izvođač radova bila tvrtka „IN“.

Izvor: Press centar Općine Novo Sarajevo

[WPIMPINLINE:7329%20-%201.jpg]