Gradonačelnik Sarajeva prof. dr Ivo Komšić poklanja našim najmlađim sugrađanima koncert zagrebačkog dječijeg zbora/hora „Klinci s Ribnjaka“, koji će se održati u srijedu, 4. maja u 17 sati u Domu mladih na Skenderiji. Uz poznate hrvatske pjevače, nastupit će Adnan i Tarik, mladi pjevači iz Sarajeva, koji su popularnost stekli učestvujući na showu X Factor. Pozivamo djecu Sarajeva da prisustvuju ovom muzičkom događaju i tako doprinesu veseloj i drugarskoj atmosferi u Dancing dvorani Doma mladih. Ulaz za sve posjetioce je besplatan!

Koncert u Sarajevu bi bio sedmi po redu iz ciklusa „Djeca Hrvatske djeci Europe“, koji je započeo 2011. godine, a u sklopu kojeg su klinci s Ribnjaka nastupali u Ljubljani, Rimu, Beču, Budimpešti, Pragu i Prištini. Sarajevski koncert organizuje Grad Sarajevo u saradnji s Gradom Zagrebom i Ambasadom Republike Hrvatske u BiH.

Molimo da Vaš novinar i snimatelj/fotograf zabilježe ovaj događaj, te da putem Vaše medijske kuće pozovete djecu Sarajeva na koncert, koji će u 90 minuta pružiti dobru zabavu.

NAPOMENA: Ovaj hrvatski najpoznatiji i najnagrađivaniji dječiji hor ime je dobio po prekrasnom parku Ribnjaku koji se nalazi u srcu Zagreba. Mnoge generacije su uz pjesmu i ples odrastale u horu, koji djeluje već 31 godinu, uz osnivačicu i voditeljicu Nensi Atanasov Premelč. Klinci s Ribnjaka su ukupno osvojili 12 porina i do sada objavili 30-tak diskografskih izdanja.