Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić uputio je pismo sućuti porodici, prijateljima i  članovima Stranke demokratske akcije, u kojem je u ime Grada i u svoje osobno ime iskazao iskreno suosjećanje povodom smrti gospodina Sulejmana Tihića, predsjednika Stranke demokratske akcije i Predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH.„Sa nevjericom i osjećajem tuge primio sam vijest o smrti gospodina Sulejmana Tihića, predsjednika Stranke demokratske akcije i Predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH. U ime grada Sarajeva i u svoje osobno ime, njegovoj porodici, prijateljima i svim stranačkim kolegama izražavam iskreno suosjećanje povodom smrti poštovanog  Sulejmana Tihića, istaknutog državnika i predanog prijatelja Bosne i Hercegovine.

Imao sam čast poznavati gospodina Tihića lično i tako svjedočiti njegovoj posvećenosti i ustrajnosti u borbi za očuvanje Bosne i Hercegovine i unaprijeđenje suživota svih njenih stanovnika. Imao je  sposobnost da, baš poput samo najvećih, u borbi protiv podjela i zla, poziva na zajedničku čovječnost, mir i dijalog.

Najvrijednije lekcije života i mudrosti, koje je kasnije prenosio i putem svog višegodišnjeg političkog djelovanja, savladao je u momentima preživljavanja lične golgote kada je za izlaz iz civilizacijskog sumraka izabrao onaj koji zagovara pomirenje, kompromis i gledanje u budućnost. To je ujedno i njegov najveći amanet ostavljen svim budućim generacijama političara, prijatelja Bosne i građana dobre volje u BiH. Neka mu je vječni rahmet!“, istaknuo je između ostalog u pismu sućuti gradonačelnik Komšić.