Gradonačelnik-Ska-ka-Neću-dozvoliti-da-žičara-bude-projekt-za-elitu

Цијена карте за Требевићку жичару за бх. грађане биће 4 КМ, повратна ће бити 6 КМ, речено је данас током презентације на сједници Градског вијећа Града Сарајева. Дјеци до 7 година улаз ће бити бесплатан, а у кабинама ће се моћи превозити и кућни љубимци и бицикла.

Градоначелник Сарајева Абдулах Скака се током презентације, на сједници Градског вијећа у сарајевској Вијећници заузео да цијена мора бити прихватљива бх. грађанима те да није оправдано уводити економску цијену, која би, према анализи Јавног предузећа „Сарајево“ д.о.о. морала бити знатно виша.

„Као градоначелник Сарајева нећу дозволити да Жичара буде само за елиту, она припада свим грађанима Сарајева, а Требевић је наш највећи парк природе. Пронашли смо рјешење да имамо минималну цијену која гарантира одрживи рад Требевићке жичаре, да објект буде развојни и да не морамо додатно инвестирати. Дали смо сугестију да буду диференциране цијене, и то посебне за бх. грађане које су усклађене са платежном моћи, те цијену за туристе, која је опет знатно нижа него у односу на сличне објекте у Европи“ појаснио је градоначелник Скака.

Отворење Требевићке жичаре је заказано за 6. април – Дан града Сарајева. У изградњу нове Требевићке жичаре инвестирано је близу 20 милиона марака, а ради се о једном од најзначајнијих послијератних инфраструктурних објеката у Сарајеву.